Termékeink jellemzően 3 féle eljárással készülnek, szaggatással, kivágással és mozaik technikával.

Első lépésként mind három esetben agyaglapot készítünk egy speciális mángorló segítségével, mely különböző vastagságura tudja nyújtani az agyagot. Ezeknek a lapoknak a felhasználásával készülnek szaggatással illetve kivágással termékeink.

A mozaikokat, hűtőmágneseket kiszúró forma segítségével készítjük. Utána hagyjuk száradni.

A nagyobb tárgyainkat sablon körbevágásával, gyakran nyomatos minta alkalmazásával hozzuk létre (csipke, inda, levél). A kivágás után formázzuk, hajlítjuk, esetenként formába tesszük ezeket a lapokat.

A retusálás folyamata során csiszolással majd vizes szivaccsal áttörölve megszépítjük az általunk készített nyers darabokat.

A hűtőmágnesek, szappantartók, fokhagyma reszelők égetés előtt még írókázott díszítést kapnak.

Írókázásnak nevezzük azt a díszítési eljárást, amikor híg, tisztított agyagot húzunk egy speciális, erre a célra kialakított eszközből a nyers tárgyra az írókából.

Száradás után retusáljuk és 1040 C°-os kemencében kiégetjük.

Az első égetés után következik a mázazás, ami a mozaikoknál egyesével, ecsettel történik, a nagyobb tárgyakra mártással, visszatörlés utáni leöntéssel kerül a máz.

Mázazás után újra kemencébe kerülnek a tárgyak 970 C°-ra. Miután kihűlt a kemence, ezután válik láthatóvá kerámiáink végleges színe és fénye. Majd értékesítésre kerülnek helyben található boltunkban vagy webáruházunkban.

Kivétel ez alól a mozaik, mert a mázasan elkészült sok színű, különböző formájú mozaik elemekből csak ez után készítjük késztermékeinket. A minta megtervezése után fa alapra egyenként ragasztva, majd fugázva készülnek edényalátéteink, tükreink, keresztjeink, tálcáink, papír zsebkendő tartóink.