A méhviasszal, mint anyaggal csak néhány éve kezdtünk el komolyabban foglalkozni.

A kerámiatevékenység mellett szerettünk volna olyan új terméket előállítani, amely illik szemléletünkhöz (természetes alapanyag, fenntartható, lehetőleg hulladékmentesen kezelhető, jótékony hatású), melyet örömmel és lelkesen tudunk csinálni és nem utolsó sorban értéket képvisel. A természet közelsége, szeretet már egészen a kezdetek óta fontos szerepet játszik a ház életében, ezért is választottuk a méhviaszt.

feszekcsillag mehviasz gyertya

Először viaszlapokat tekertünk, így gyertyákat gyártottunk a kerámiaműhely adventi koszorúiba. Ezzel párhuzamosan kezdtünk el különbféle szilikonformákat és kerámia csuprocskákat méhviasszal kiönteni. Eleinte karácsonyi mintázatú formákat használtunk, így az apró öntött darabok karácsonyfadíszként funkcionáltak, azóta több mintával dolgozunk, így a húsvéti ünnepkör bárányokkal, tojásos és virágos kosármintával bővítette a lógó méhviaszdíszek családját.

Fontos szempont, hogy hazai méhészetből származó viasszal dolgozhatunk, így szeretnénk mi hozzájárulni a hazai méhészet és méhállomány fennmaradásához.

feszekcsillag mehviasz gyertya2

Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre többen, köztük mi is- csatlakoznak olyan környezettudatos és természetvédelem fontosságát népszerűsítő mozgalmakhoz, amelyek a csomagolásmentes, fenntartható és újra hasznosítható, avagy újra használható anyagok használatára ösztönzik a vásárlókat. 2021-ben megkeresett minket egy csomagolásmentes bolt is, akik árusítják termékeinket. Tovább fejlődve méhviasszal átitatott kendők gyártásába kezdtünk, melyek mára hiánypótló eszközök lehetnek a konyhában, az alufólia és folpack helyett.

feszekcsillag mehviasz termekek
feszekcsillag mehviasz termekek2

Méhviasz gyertyáink, teamécseseink és méhviasz kendőink elkészítése több apró lépésből áll, ezért a sok alkotó kéz mind megtalálja a maga feladatát. A gyertyák olvasztásához a viasztömböket több, apró darabra kell törni. A gyertyalapok feltekeréséhez türelem és pontosság szükséges.

feszekcsillag mehviasz termekek5

A 100%-os pamut kendők elkészítéséhez a viaszt le kell reszelni, eloszlatni az felületen, majd vasaló segítségével rámelegíteni az anyagra. Miután kihűlt, felcsavarva, raffiával átkötve árusítjuk boltunkban, vagy webshopunkban.

feszekcsillag mehviasz termekek4
feszekcsillag mehviasz termekek2

A méhviasz a természet ajándéka számunkra. A méhviasz gyertya az egyetlen , ami jelentősen tisztítja és javítja az otthon levegőjének minőségét.

  • a tiszta méhviasz mindenféle kémiai eljárástól és finomítástól mentes, 100%-ban természetes összetevőkből készül a méhek munkájának köszönhetően.⠀
  • egy természetes ionizátor, ami nyugtató hatással van az emberi testre. ⠀
  • mindezek mellet hypo-allergén, használata előnyős az asztmás, érzékeny, allergiás betegek számára.